četrtek, 4. oktober 2012

Betfair in trgovanje


Možnosti za konstanten dohodek pri stavah je več. Naj omenimo le dve izmed njih: stave na value kvote in trgovanje na Betfairu.

Value kvota pomeni, da je stavnica iz nekega nam neznanega razloga postavila višjo kvoto kot je verjetnost, da se bo nek dogodek zgodil. Glede na zgoraj opisan primer bi to pomenilo, da bi pri nogometu za under ali over 2.5 gola z verjetnostjo 50% stavnica postavila kvoto npr. 2,20. Če vedno stavimo tako, bomo na dolgi rok zagotovo v dobičku. Zelo resnična trditev pravi: »Zadeni 50% stav s kvoto 2,01, pa boš milijonar, zadeni 50% stav s kvoto 1,99, pa boš revež.«

Morda se sliši enostavno, vendar temu še zdaleč ni tako. Value kvote je zelo težko najti, potrebne so razne informacije, spremljanje in poznavanje vseh mogočih podrobnosti o tekmi, igralcih, vremenu… Skratka, tovrstni način uporabljajo mnogi, vendar žal večina le predvideva, da je stavila po value kvoti. Realno pa dobiček na ta način dela le kak odstotek ljudi, ki se s tem ukvarjajo profesionalno. Izberejo si npr. le eno nogometno ligo, jo naštudirajo, poznajo vse in stavijo morda le na eno tekmo tedensko. In seveda ni nujno, da stavo dobijo – njihov cilj je, da stavijo po višjih kvotah, kot je verjetnost dogodka, kar jim na dolgi rok prinaša dobiček.

Trgovanje na Betfairu pomeni, da stavimo na nek dogodek po neki kvoti in ko kvota po določenem času ali pa zaradi nekega dogodka (npr. gola) zraste ali pade, stavimo nasprotno od prejšnje stave. Če smo najprej stavili back, potem stavimo lay in obratno. Pomembno je le to, da je back kvota vedno višja od lay kvote. Na ta način si zagotovimo dobiček ne glede na nadaljnji potek dogodkov in rezultat.

Mnogi med vami ste se že srečali s trgovanjem na Betfairu. Po odkritju Betfaira ste bili prepričani, da ste odkrili zlato jamo, vendar je po začetnem navdušenju hitro prišlo do padca na realna tla. Kljub neštetim možnostim, ki so ponujene, vam na dolgi rok nič ni prineslo želenega uspeha. Poskusili ste konjske in pasje dirke, nogomet na vseh področjih (under/over, lay first goal odds 0-10, back CS 0:0 in hkrati lay CS HT 0:0 – takoimenovani Slicer's Holy Grail, lay 0:0 HT in potem podvajanje stav, lovljenje golov v zadnjih minutah, lay the draw in prodaja ob golu…), iskali ste 100% stavo, kupovali sisteme in stavne tipe in nenazadnje ste igrali tudi Betfairove exchange games.


Če povzamemo vse zgoraj napisano, so športne stave pravi posel, ki ni enostaven. Vendar pa kot že rečeno, nekateri poznajo »pravi« način. Kaj pa je tisto »pravo«? Za vsakega drugo, načinov je toliko kolikor je igralcev. Če nek sistem nekomu prinaša dobiček, to še ne pomeni, da ga drugemu tudi. In obratno. Dejstvo pa je, da s stavami zasluži le cca. 5% igralcev. Večina izmed njih dobiva s trgovanjem na Betfairu, cca. 1-2% pa z value stavami in ostalimi metodami.

Ni komentarjev:

Objavite komentar