četrtek, 4. oktober 2012

Denar, sveta vladar


Ljudje skozi vso zgodovino iščejo način, kako bi obogateli. Nikoli ni bilo drugače kot danes. Razlika je le v tem, da je v današnjem času vse samo veliko bolj očitno, vsem na očeh. Mnogi so tudi res obogateli, nekateri s poštenim delom, drugi žal ne. Vsi vemo, da se svet vrti okoli denarja, ki pa ne pomeni vsega. Kljub temu pa ne moremo brez njega. Svet se deli na uspešne in neuspešne, bogate in revne. Srednjega sloja praktično več ni. Za uspešne veljajo tisti, ki imajo toliko denarja, da si lahko privoščijo vse. Pa vendar, je denar res vse, kar kaj pomeni na tem svetu? Seveda ne. Vseeno pa se moramo zavedati, da denar v raznih oblikah že vse od začetka časa kroji usodo sveta. V današnjem času pa je finančna neodvisnost še kako pomembna.

Ni potrebe po bajnem bogastvu, ni potrebe po milijonih evrov na tekočem računu, prav tako pa ni nikakršne potrebe po revščini, prav tako ne potrebe po odrekanju in životarjenju iz dneva v dan. To sta dve skrajnosti in ljudje, ki živijo na en ali drug način nimajo zdravega odnosa do denarja in sveta nasploh.

Do denarja je potrebno imeti pravilno naravnanost. Nič ni narobe z njim, denar pride k nam sam, če se le pravilno naravnamo. Denar je le vrsta energije, ki se kopiči tam, kjer je je več in gre stran od tam, kjer je ni. Ste se kdaj vprašali, zakaj bogati še bolj bogatijo in zakaj revež, tudi če dobi glavni dobitek na loteriji, slej ko prej spet obuboža?

Ni komentarjev:

Objavite komentar